Hur jag kommer att minnas & hur jag minns!

Hur jag minns dig!

Mormor-

Kommer ihåg allt och har jätte fina minnen både från min barndom och som äldre.

Du har alltid funnits där på ett eller annat sätt och du kom alltid med så bra råd.

Kommer ihåg stugan i moningssand,på morgonen vaknade jag av att du väckte mig du satt där på sängkanten i din röda morgonrock,du hade med den gröna frukostbrickan med en bulle och ett glas mjölk.

Vi satt tillsammans i sängen och fikade medans vi lyssnade på den lilla avlånga svarta radion som spelade sköna fina låtar ofta av SvenIngvars.

Vi klev upp borstade tänderna gjorde iordning en macka och satte oss tillsammans i den röd,gul randiga fotöljen och kollade på nyhetsmorgon.

Efter en stund gick vi in till det lilla köket,du började steka pannkakor som vi skulle ha med oss till stranden. jag blandade hallonsaft och packade ner de vita muggarna i kylväskan.

Ibland stekte vi även ägg för att ta med oss äggmackor,vi hade alla olika slags mackor med oss men pannkakorna med socker var min favorit.

Vi tog med oss de bruna handdukarna och gick den lilla stigen mot havet och stranden.

Väl på stranden hejade du på alla,ja nog kände du alla som bodde i området och lika glad blev de varje gång då du mötte dom med ett leende.

Vi myste på stranden,badade i det stora havet och tillbringade flera timmar tillsammans.


Hemma hos dig i Kvissleby.

På dagarna tog vi alltid en promenad längs vattnet och kollade på svanarna. på hemvägen gick vi förbi Ica och handlade middag,favoriten var alltid "fågelbo" dvs potatismos och så lade du i några fiskbullar i mitten och så kallade du det för fågelbo.

Vi köpte alltid med oss lite karra också som vi skulle gotta oss med till kvällen. Väl hemma öppnade jag skrubben och tog fram min lilla vita låda där jag hade låtsas pengar och kvitton som vi gjort tillsammans,även gamla trisslotter och dyl som jag samlat på mig. Jag kröp in under alla kappor och satte mig under hatthyllan och öppnade min lilla butik.Klockan 16.30 var det dags för vårat favorit program Sunset Beach.

När vi gick och la oss hade jag alltid problem att du släckte lampan. men då sa du alltid "slappna av och låt ögonen vänja sig så kommer du alldeles strax att se i mörkret!. och det stämde varje gång.

När jag var sjuk var det alltid dig jag ville åka till,så om jag visste att jag skulle bli hemma från dagis/skolan några dagar..ja då var det bara för mamma att skjussa in mig till dig. för ompysslad av dig var det bästa som fanns.

Du var alltid så pigg och glad. när någon pratar om dig så är de just det dom nämner.

En bättre mormor kunde jag inte ha önskat mig för du är då den bästa!

Är så glad att jag fått ha en mormor som dig i mitt liv och kommer aldrig någonsin att glömma dig.

Jag vet att du kommer finnas med mig på ett eller annat sätt jämt. och jag kommer tänka på dig varje dag.

Vill inte släppa taget om dig,men för din skull måste jag så göra. men du finns med mig i mitt hjärta och mina tanker dagligen,

Älskade mormor JAG ÄLSKAR DIG!


Kommentarer
» Madde Padde

vad fint skrivet av dig, jätte gulligt! man minns det som igår! kram

2009-04-03 // 16:36:57
URL: http://maddeengstrom.blogg.se/
» Jessica

Men gud vad otroligt fint skrivet! Jag sitter här och gråter nu. Vi har världens bästa mormor! Så är det bara!Kram på dig!

2009-04-03 // 22:19:35
URL: http://jessiegumman.blogg.se/
» Lina

Ett samtal bort, längre bort än så är jag inte! Kämpa gumman och ta och ge dig själv en utgång imorgon, fyll på glädje-depåerna lite. Vi funderar på film och stöttningskväll på söndag jag och kimpan, hoppas du är med! Kramar L

2009-04-04 // 00:29:05
URL: http://luucia.blogg.se/
» supermamma

Oj oj gumman, vad underbart du skriver till mormor!

Hon tyckte det var så underbart att få rå om sina barnbarn, det var hennes liv :) Kramis

2009-04-04 // 11:43:53
URL: http://supermamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback