lite update,det var/är otäckt!

Jag låg hemma i soffan i söndgaskväll då jag började få svårt att andas. Det var nått som tröck mot bröstet och gjorde rent sagt ut JÄVLIGT ONT!
När det inte hade givet med sig efter ca 1,5 timme så ringde jag mammsen. Vi åkte in på sjukhuset.
Jag fick komma in ganska snabbt. Tog en massa prover och träffade den flummigaste läkaren ever. Han sa att det dock såg okej ut och att jag fick åka hem. men att jag skulle åka in om det blev värre.
Jag & mamma skrattade åt denna läkare hela vägen hem. haha kan inte förklara i ord hur han var utan den historien kan tas upp en annan dag.
Väl hemma ringde telen min. Det var doktorn!
Han ville att jag skulle komma in på en gång igen då proverna inte stämde med hans bedömning.
Även att det sista jag frågade doktorn var om jag skulle stanna tills vi fått svar på proverna men ICKE!
Jag ringde mamma som vände bilen och vi åkte in igen.
Doktorn sa att han ville lägga in mig direkt när han misstänkte en propp i lungan..jag fick en spruta i magen som skulle vara blodförtunnande. jag hatar sprutor men denna gick dock bra..sved som attan men men.
Jag blev naturligtvis LIVRÄDD då en propp inte är att leka med. 05.30 somnade jag i sjuksängen.
Vaknade 08.55 då en sköterska sa
-men du var då en riktig sömntuta! vill du ha frukost?
ehhh? vänta nu! klockan är inte ens nio på morgonen och jag somnade halv sex imorse? sömntuta?? aaha ok..jaja


jaa så här såg man ut inte allt för pigg & fräsch haha men men man kan ju inte alltid vara det :P

Åkte in på röntgen..de sprutade in nån vätska i min hand som gjorde så jävla ont i hela kroppen kändes som en slags elchock eller nått och så blev det jätte varmt.i hela kroppen"läskigt"..tror det var för att blodkärlen skulle synas eller nått..när det väl var klart var jag lättad.
Efter ca  5 timmar säger de att bilderna ej var bra så det måste göras om.
Denna gång gjorde det sjukt ont då jag redan var öm i kroppen efter första gången.
De kallar sig doktorer men kan då fan inte sitt jobb.
aja efter detta fick jag vänta ytterligare många timmar för att sedan få ett besked.

Beskedet:
Man kunde inte se något som tydde på propp i lungorna på bilderna. men att man inte kunde utesluta det ändå. Jag måste vila och min jogging får jag lägga åt sidan nån vecka. Det är soffan och vila som gäller i några dagar. och skulle detta uppstå igen måste ett besök till göras. Jag är så klart glad över beskedet då de ej behöver vara en propp,men orolig eftersom läkarn sa att de inte alltid syns. men jag hoppas på det bästa och ska nu vila så får vi se.

Det skrämmer mig som fan att jag redan i 20 års ålder kan ha fått en propp.? Rökningen känns som en riktigt viktig sak att sluta med då det är en av de orsaker som kan leda till en propp. jag har inte rökt sen 16.00 igår och jag hoppas att jag nu klarar detta.
Är stolt över mig än då ..varje icke rökt cigg är ju en cigg mindre :)

Jag är iaf hemma och mår ganska bra..jag har ont i kroppen och en huvudvärk som aldrig förr,bröstet ömmar bara men gör inte ont skönt de iaf. att kroppen värker kan ju ha med alla saker det sprutat in i kroppen och spänningen då jag är rädd att göra.men vi får hoppas att det snart går över och allt är som vanligt igen. Det är säkert ingenting det kan ju bero och vara mkt då kroppen består av mkt haha.
Varför nämner jag detta här? Jo för det första är jag uttråkad hatar att bara gå hemma och för det andra är det en liten varning till er som röker oxå. Dessutom skriver jag i min blogg om mina tankar och vardag och detta hände ju faktiskt mig. Det var skönt att skriva av sig lite. :) nee nu väntar ännu en film haha.

Kommentarer
» supermamma

Åh lilla gumman! Önskar jag kunde byta med dig...... Bra att du inte har rökt sedan vi var på sjukhuset, jag vill ju att min dotter ska vara frisk! Doktorn var ju ganska tydlig i det han sa! Kram vi hörs i morgon :)

2009-06-02 // 22:05:53
URL: http://supermamma.blogg.se/
» Sofia

Men usch så hemskt. Jag förstår om du är rädd. Jag hoppas att det inte var en propp. Däremot håller jag väl med om att du ska sluta röka. Googla lite på rökning och skador så får du se vad det gör med kroppen. Det är hemskt. Man tror att det händer inte mig. Men det är just det man ska vara rädd för att det kan göra. Jag hoppas du blir bättre snart och jag tror att du kan sluta röka bara du vill.

Kramis Sofia

2009-06-03 // 09:25:01
URL: http://www.zofianz.blogspot.com
» Madde

Stackars min underbara lillasyster! Tänker på dig ska du veta! kommer snart och pysslar om dig!! :)

2009-06-04 // 18:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback